Kući / Hobi / Uređaji za praćenje aktivnosti

Uređaji za praćenje aktivnosti

Objavleno

pracenje_aktivnosti_header

Uređaji za praćenje aktivnosti su trend br. 1 u svijetu fitnesa. Mjerni instrument, osobni trener i motivator u jednom.

Uređaji za praćenje aktivnosti su trend br. 1 u svijetu fitnesa. Oduševljavaju svakog tko želi više kretanja u svojoj svakodnevici. Ponuda je ogromna. Za odabir odgovarajućeg modela, važno je znati što želite postići s vašim uređajem za praćenje aktivnosti.

Pogledajte proizvode >>

Kako brojni pratitelji aktivnosti imaju slične karakteristike, pripremili smo 3 pitanja kao prvu pomoć pri odlučivanju:

1. Želite li narukvicu ili uređaj koji se pričvršćuje na odjeću?
2. Želite li pratiti svoj san i svoj ritam spavanja?
3. Želite li svoje rezultate dijeliti s prijateljima i mjeriti se s drugima?

Kratko predstavljanje naših njpopularnijih uređaja za praćenje aktivnosti

aktivnost11. | Garmin vivofit

Uz prikaz koraka, udaljenosti i praćenje ritma spavanja, ovaj pratitelj aktivnosti pruža vam i motivaciju: fitnes narukvica izračunava individualne dnevne ciljeve.

• Trajanje baterije do godine dana • Izmjenjiva narukvica • Može se kombinirati s prsnim pojasom • Vodootporna • Besplatna online zajednica

Pogledajte proizvod >>

aktivnost22. | Polar Loop

LED dodirni ekran, koji se dobro čita, pokazuje sat, korake i aktivnost. Uređaj za praćenje aktivnosti Polar Loop i aplikacija Polar Flow oživljavaju osobnu bilancu kretanja.

• Praktično zatvaranje • Vodootporna • Može se kombinirati s prsnim pojasom • S kablom za punjenje • Kapacitet memorije za 12 dana

Pogledajte proizvod >>

aktivnost53. | Jawbone Up Move

«Up Move» je opremljen s tehnologijom MotionX®, koja sprema zbroj dnevnog kretanja, uključujući i korake i pokrete tijekom spavanja.

• Funkcije putem aplikacije • Alarm neaktivnosti se može namjestiti • Vrijednost zdravih namirnica • Spremanje dnevnog unosa vode • Powered by MotionX®

Pogledajte proizvod >>

aktivnost34. | Medisana ViFit

Uređaj za praćenje aktivnosti s ekranom, nosi se na odjeći i obuhvaća, između ostalog, broj koraka. Za praćenje sna pričvršćuje se na priloženu narukvicu. Preko USB kabla možete prenijeti podatke na računalo ili online portal.

• Uređaj za praćenje aktivnosti i spavanja u jednom • Vrlo osjetljivi senzor kretanja

Pogledajte proizvod >>

aktivnost4_15. | FitBit One

«One» nadzire cjelodnevno gibanje i daje povratnu informaciju u stvarnom vremenu o koracima, udaljenosti, potrošnji kalorija i pređenim rutama. Dva kombinirana senzora pružaju 3D mjerne rezultate: senzor za ubrzanje i visinomjer.

• Uređaj za praćenje aktivnosti i spavanja u jednom • Baterija na punjenje drži najmanje 5 dana

Pogledajte proizvod >>

 

Uređaj za praćenje aktivnosti – mjerni insturment, osobni trener i motivatoraktivnost17

«Bez muke nema nauke» – Svatko zna da je kretanje odlučujuće za zdravlje i da se osjećate dobro. Uređaj za praćenje aktivnosti olakšava vam pretvoriti dobre fitnes preduvjete u djelo. Kao narukvica ili na kopču, prati svog nositelja cijelo vrijeme i hvata sve aktivnosti – hodanje, uspinjanje po stepenicama, trčanje, vožnju biciklom itd. Mnogi uređaji nadziru i ritam spavanja te kreiraju osobnu bilancu kalorija. Uz to, uređaji za praćenje aktivnosti su poput virtualnih osobnih trenera.

Oni zadaju – ovisno o kondiciji korisnika – individualne dnevne ciljeve. To motivira! Zahvaljujući jednostavnoj sinkronizaciji s mobilnim alatima mogu se mjerne vrijednosti prikazati na računalu, pametnom telefonu i tabletu te detaljno analizirati.

Višestruko talentirani uređaji za praćenje – mjerenje, analiziranje, motiviranje

Uređaji za praćenje aktivnosti motiviraju vas da učinite prvi korak te da nastavite hodati prema više aktivnosti, boljem zdravlju i uživanju u životu. Fitnes narukvica pomaže da postanete aktivnija osoba, da smršavite i da ugradite više kretanja u svoju svakodnevicu – već ovisno o tome koje individualne ciljeve si postavite.

Kao sportska narukvica ili kopča za odjeću, uređaji za praćenje aktivnosti su lagani i udobni za nošenje posvuda i u svako doba. Bilježe broj koraka, prijeđenu udaljenost i potrošnju kalorija. Mnogi modeli mogu pratiti ritam spavanja i snimati frekvenciju srca. Pojedini uređaji za praćenje aktivnosti sada imaju i GPS prijamnik. Za mjerenja vrijednosti koristite senzor za ubrzavanje i opcionalno mjerač frekvencije srca. Fitnes narukvica pokazuje svojem korisniku u svako doba je li njegov račun kretanja u stvarnom ili zadanom stanju. Tako uređaj za praćenje aktivnosti nije samo vaš kroničar, koji bilježi kretanje. Sportska narukvica je poput virtualnog osobnog fitnes trenera. Mnogi modeli daju individualne dnevne ciljeve, dokumentiraju i kontroliraju planove treninga. Tako je malo računalo na zglobu ujedno i motivator koji će i najteže slučajeve dići s kauča.

aktivnost6

Ove dnevne i noćne aktivnosti možete mjeriti,

ovisno o modelu:

aktivnost16

• Prehodani koraci
• Koraci do cilja
• Potrošene kalorije
• Odspavani sati i kvaliteta sna
• Prijeđena ruta
• Frekvencija srca (s prsnim pojasom)
• Sat / Datum
• Visinomjer (npr. katovi, stepenice)

Uvijek na vašoj strani – Ugodno nošenje kao narukvica i kopča ili za torbu

Uređaj za praćenje aktivnosti je vaš stalni pratitelj – ovisno o modelu, nosite ga na ruci kao narukvicu ili kao kopču na remenu ili na odjeći.

aktivnost8

Uređaji za praćenje mogu puno više od običnih brojača koraka. Opremljeni s najmodernijim mjeračima ubrzanja i visine, obuhvaćaju sve aktivnosti te pružaju – ovisno o izvedbi – razne dodatne funkcije.

Na primjer, uređaji za praćenje aktivnosti izračunavaju na bazi individualnog korisničkog profila, potrebu za kalorijama i uspoređuju je s unosom kalorija. Uređaji za praćenje aktivnosti ne rade stanke – oni rade i noću: uređaji nadziru ritam spavanja, i to trajanje intervala spavanja. Tako uređaji za praćenje aktivnosti daju podatke o ponašanju tijekom spavanja – i korisniku daju čvrste dokaze za poboljšavanje zdravlja i kvalitete življenja.

Postavite cilj i kreniteaktivnost_GIF_HR_1

Čak i male promjene pokazuju djelovanje: stepenice umjesto lifta, šetnja tijekom pauze za ručak, bicikl umjesto automobila. Fitnes narukvice i kopče podsjećaju stalno da ugradimo fitnes u svoju svakodnevicu. Sve aktivnosti se registriraju – i u fazama bez kretanja mnogi uređaji imaju alarm. Mnogi uređaji za praćenje aktivnosti izazivaju i podržavaju korisnika kroz individualno postavljene ciljeve: prepoznaju razinu fitnesa, prilagođavaju ciljeve te daju povratnu informaciju o uspjehu.
Mnogi modeli su i interaktivne kalorijske tablice: uspoređuju potrebu za kalorijama s unosom kalorija. Korisnik unosi u računalo, pametni telefon ili tablet što je pojeo. Taj unos se uspoređuje s potrošnjom kalorija. Tko želi smršaviti, ima izvstan pregled svoje bilance prehrane.

Praćenje napretkaaktivnost9

Mjerni podaci uređaja za praćenje aktivnosti mogu se prenijeti na računalo, pametni telefon ili tablet pomoću nekompliciranih online alata i mobilnih aplikacija. Ovisno o modelu, prijenos podataka može ići automatski i bežično ili preko USB priključka.
Sinkronizacija obuhvaćenih vrijednosti na različitim uređajima omogućuje pristup cjelokupnim podacima o fitnesu i treningu jednog korisnika, uvijek i svuda. Podaci se mogu prikazati kao statistike u grafikonima i tablicama te dokumentirati kao osobni fitnes dnevnik. Aplikacije nekih uređaja su kreirane tako da si svaki korisnik može složiti vlastiti pregled. Ta vizualizacija je poticaj: tko vidi koliko još koraka mora napraviti kako bi postigao tjedni cilj, ima više motivacije. I ambiciozni sportaši imaju podatke o svojim planovima treninga, zbog sinkronizacije, uvijek «na dlanu».

Prikupljanje, sinkronizacija, analiziranje i dijeljenje podatakaaktivnost10

Na ekranima uređaja za praćenje aktivnosti mogu se očitati mjerne vrijednosti, čak i jednostavne statistike o osobnom napretku možete pozvati. Za opsežne analize, većina proizvođača uređaja nudi besplatne online portale.

Pritiskom na gumb podaci se stavljaju online i sinkroniziraju na više uređaja (računalo, pametni telefon, tablet).

Neke online zajednice omogućavaju vam da početnu stranicu potpuno personalizirate. Svatko može pogledati najvažnije brojke i činjenice svojih fitnes aktivnosti i treninga. Alati za analizu programa treninga zaokružuju ponudu brojnih online portala proizvođača uređaja za praćenje aktivnosti.

Osim toga, korisnici uređaja koji vole prijateljska nadmetanja mogu svoje podatke dijeliti s istomišljenicima: online portali nude, primjerice, virtualna natjecanja ili mogućnost osnivanja grupa za trening – npr. aplikacije Garmin connect, Polar Flow ili Fitbit.

Usporedni pregled najpopularnijeg uređaja za praćenje aktivnosti

Kako biste pronašli odgovarajući uređaj za svoje potrebe, predstavljamo vam pregled najpopularnijih uređaja za praćenje aktivnosti. S ovom usporedbom želimo vam pomoći prilikom odluke o kupnji.

Kategorija Garmin vivofit Polar Loop Jawbone Up Medisana vifit Fitbit One
Tip narukvica narukvica kopča kopča kopča
Ekran invertirani ekran LED prikaz na pritisak gumba ne OLED OLED
Kompatibilnost Windows/Mac/

Android/iOS

Windows/Mac/

Android/iOS

Android/iOS Windows/Mac/

Android/iOS

Windows/Mac/

Android/iOS

Frekvencija srca da, s prsnim pojasom da, s prsnim pojasom ne ne ne
Potrošnja kalorija da da da da da
Praćenje sna da da da da da
Brojač koraka da da da da da
Visinomjer ne ne ne ne da
Prijeđena ruta da ne ne da da
Sat da da, na pritisak gumba ne da da
Vodootpornost vodootporan vodootporan 20 m prskanje ne prskanje
Baterija gumbaste ćelije (oko 4-6 mj.) baterija na punjenje (oko 5 dana) baterija na punjenje (oko 6 mjeseci) baterija na punjenje (oko 5-7 dana) baterija na punjenje (oko 5 dana)
Prijenos podataka Bluetooth 4.0 Bluetooth 4.0 Bluetooth 4.0 USB docking Bluetooth 4.0
Bluetooth na pametni telefon da da da ne da
Narukvica izmjenjiva nije izmjenjiva nije izmjenjiva 3 veličine izmjenjiva
Društvena platforma da ne ne da da
Posebnosti dostupno u 5 boja kompatibilan s Polarovim senzorima za puls H6 i H7 dostupno u 5 boja uklj. narukvica kopča i narukvica u jednom

Naši proizvodi za vaš fitnes

aktivnost15Brojači koraka

Prate svaki vaš korak. Mali, praktični za dugo hodanje ili kratke šetnje.

aktivnost14Uređaji za praćenje aktivnosti

Približavaju vam vaš zdravi stil života, ali vas i motivira svaki dan s brojim funkcionalnostima.

aktivnost13Garmin vivofit

Vívofit, kako bi dobri preduvjeti postali zdrave navike.

aktivnost12Polar Loop

Pametna narukvica pokazuje dnevnu aktivnost, potrošene kalorije, prijeđene korake, vrijeme…

aktivnost11Garmin asortiman

Sport i trening, aktivnosti vani i fitnes, ulična navigacija – Garmin nudi visoko kvalitetne proizvode za brojna područja vašeg života.

Imate pitanje?

Vaše ime (obavezno)

Vaš email (obavezno)

Predmet

Vaše pitanje

Top

Nastavljajući koristiti stranice, pristajete na korištenje kolačića. Više o kolačićima

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close